General Motors İlk Çeyrek Rakamlarını Açıkladı
Kategori: Sektörden |
2 Yorum |
4454 kez okunmuş | 17 Mayıs 2010

Firma 2010'un ilk üç ayında yaptığı kârı resmi olarak bildirdi.
1908 yılında kurulan ve hâla en büyük otomobil üreticisi olarak kabul edilen General Motors, 2010'un ilk çeyreğine dair kâr rakamlarını açıkladı. Ocak, Şubat ve Mart olmak üzere toplamda bu ilk üç ayı kaplayan kısımda şirket 865 milyon dolar kâr etti.

Bu rakam geçen senenin aynı döneminde 5.98 milyar dolar zarar açıklamıştı. Ayrıca geçen sene Temmuz, Ağustos ve Aralık döneminde ise 4.3 milyar dolar net zararın açıklamasını yapmıştı. Anlaşılan o ki, satışlar düzeliyor.

Çalışan sayısını azaltma, borçları kapatma, fabrikalara kilit vurma ve Hummer, Saturn, Saab gibi firmaların GM çatısı altından çıkartılması maliyete biraz olsun etki etmiş gibi görünüyor. Keza gelirlerde artış var.

Öte yandan firmanın CEO'su Ed Whitacre yaptığı açıklama bu senenin geneline bakıldığında kâr beklentisinin olduğundan bahsetti.
Yorumlar
SEDİM45
{ 24 Ağustos 2010 }
http://hircin.blogfoox.com/2010/08/23/tikla-webcamda-seviselim/
oguz
{ 26 Mayıs 2010 }
ben arabayı beğendim almak istiyorum satıyorsan alırım ben
Diğer Sayfalar: 1.
Yorum Yazın!