X

Foruma üye oldunuz mu?
Araba Dergisi Forum'a hemen üye olun, tartışmalara katılın.
Üye olmak için tıklayın!

RSS
araba dergisi: otomobil dünyasındaki son gelişmeler, yeni otomobil modelleri, kampanyalar, güncel haberler ve forum

Fiat Bravo'yu yakından tanıyın!

Kategori Kategori: Yeni Modeller | Yorumlar 17 Yorum | Okunma 27099 kez okunmuş  |  08 Nisan 2008

Fiat Bravo'yu yakından tanıyın!Bursalı otomobilseverler ayrıca Otoshow 2008'de Fiat Linea'nın Turbo motorlu versiyonu ile Mart başında yollara çıkan Fiat Bravo'yu yakından inceleme şansına sahip olacak.

Ortalama puan: 9.31 (110 kişi)

Puan verin:

Bursa Otoshow 2008’de yer alan Fiat, zenginleşen ürün gamı ile dikkatleri topluyor. Sıradışı Fiat Bravo; Bursa’da geniş kitlelerin önüne çıkıyor. Bravo projesi oluşturulurken müşteri beklentileri en ince detayına kadar incelendi ve sonuç olarak: Tasarım, sağlamlık, detaylara verilen önem, paranın karşılığı, performans/tüketim ve iç hacim konularına özellikle önem verilerek yola çıkıldı. Bravo, Eylül 2005’de ürün tanımı yapıldıktan sadece 18 ay sonra yollara çıktı. Bu tamamı ile uçak geliştirme süreçlerinde kullanılan sanal sistemlerin ve simülasyonların desteği ile gerçekleştirildi. Hiçbir noktada kaliteden ödün verilmeden gerçekleşen bu bu süreç ile otomotiv sanayinde bir rekora imza atıldı.

 

 
Bir otomobil olarak Bravo’nun sıradışılığı; sınıfının lideri dizel ve benzinli motor seçeneklerini, üstün güvenlik unsurlarını, üstün boyutları ve zengin donanım seviyesini, yani 5 temel özelliği, ulaşılabilir bir fiyata sunan bir paket olmasından ileri geliyor.
 
Fiat Bravo, başta yarattığı internet platformu olmak üzere, yıl boyunca yapacağı sıradışı faaliyetleri ile de sınıfında farklılaşıyor ürün olarak sahip olduğu dizel ve benzinli motor seçenekleri, güvenliği, boyutları ve donanımı ile kullanıcılarına sıradışı bir dünya sunuyor.

Fiat Bravo; 434 cm uzunluğu, 179 cm genişliği, 149 cm yüksekliği, 260 cm aks açıklığı ve 400 litrelik yükleme kapasitesiyle sınıfının en iyisi olma özelliğine sahip.

 
Fiat Bravo, pasif ve aktif emniyet testlerinde en yüksek puanı alacak şekilde tasarlandı. European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) tarafından yolcu ve araç güvenliğinde en yüksek takdir düzeyi olan, 5 yıldız ve çocuk güvenliği konusunda ise 3 yıldızla ödüllendirilen Fiat Bravo, yüksek dayanıklılığa sahip güçlendirilmiş yapısı sayesinde yolcularını en iyi şekilde koruyor. Fiat Bravo fuarda, 1.4 T-Jet 150 hp Sport ve 1.4 T-Jet 120 hp Emotion ile 1.6 16V Multijet versiyonları ile yer alıyor.
 
Ticaretin yeni yakışıklısı Otoshow 2008’de
 
Bursa’da üretilerek tüm dünyaya ihraç edilen Fiat Fiorino Combimix, Otoshow 2008’de görücüye çıkıyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Cargo modeli satışa sunulan Fiat Fiorino’nun yeni versiyonu Combimix, Türkiye’de ilk kez Bursa’da sergileniyor. Fiorino Combimix tamamen katlanabilen arka koltukları, sağlamlığı ve yüksek taşıma kapasitesi ile fonksiyonellik arayan profesyonellere en iyi çözümü sunuyor.
 

 
Fiorino Combimix’in asimetrik çift kanatlı arka kapısı da bu versiyonun öne çıkan özelliklerinden. Active donanım seviyesine sahip olan Fiorino Combimix’de EBD’li ABS, sürücü hava yastığı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, hidrolik direksiyon, sürgülü yan kapı, elektrikli ön camlar, radyo cd, yük bölümü zemin kaplaması ve arka koltuk kafalıkları standart olarak sunuluyor.
 
Fiorino Combimix, 1,3 Multijet 75 HP turbo-dizel motora sahip. 5 vitesli düz ya da 6 vitesli otomatik seçenekleri bulunan 1,3 Multijet motor en üst teknolojiyi temsil ediyor. 1.3 Multijet ortalamada 100 kilometrede 4,5 litre yakıt tüketerek 1000 kilometre yol yapılabiliyor. Multi enjeksiyon sistemi sayesinde gürültü düzeyi minimumda olan Fiat Fiorino saatte 157 kilometrelik son hıza ulaşıyor.
 
Turbo Linea
 
Bursa’da üretilerek 3 kıtaya ihraç edilen  Fiat Linea, görkemli dünya lansmanından sonra Bursa Otoshow’da tüketicinin beğenisine sunuluyor. Turbo destekli benzinli motoru sayesinde 120 hp güç üreten Linea T-Jet düşük devirlerde sahip olduğu 206 nm torku sayesinde vites küçültmeden yüksek performansı garanti ediyor.
 

 
170 milyon Euro yatırım ile yollara çıkan Fiat Linea şık ve dinamik dış çizgilere sahip. Aracın dış görünüşüyle uyum sağlayan iç hacminin tasarımına da en az dış çizgiler kadar özen gösterildi. Böylece, sürücüye ve yolculara mükemmel bir ergonomik konfor sağlayan ferah, aydınlık ve kullanıcı dostu bir kabin tasarımı elde edildi.
 
Uzunluğu 4.56 metre, genişliği 1.73 metre, yüksekliği 1.5 metre, aks mesafesi ise 2.6 metre olan araç aynı zamanda 500 litre gibi son derece büyük hacimli bir bagaja sahip. Fiat Linea’nın fuarda ayrıca 1.3 Multijet 90 hp’lik Emotion motor seçeneği sergilendi.
 
Fiat Albea Sole, güneş gibi parlıyor
 
2007 yılında yenilenerek Albea Sole adıyla satışa sunulmaya başlanan Fiat Albea, Bursa’da da sergilendi. Sole logosu Albea’da bagaj kapağının sol alt köşesinde yer alıyor. Sole kelimesinin “O” harfi güneşi sembolize edecek şekilde, logoda renkli olarak yer alıyor.
 

 
Dış görünümde en önemli değişiklikler, yeni gövde rengi ön ızgarası ve zemini siyah farlar olarak göze çarpıyor. Albea Sole 1.3 Multijet Dynamic versiyonuyla yer alıyor.
 
Grande Punto yeni Turbo motoruyla yolların ritmini hızlandırıyor
 
Grande Punto’nun yeni T-Jet versiyonu da Bursa’daki fuarın göze çarpan modellerinden. 1.4 T-Jet 120 hp’lik versiyonun yanısıra 1.3 Multijet 90 hp’lik Grande Punto da Bursalı otomobilseverlerle buluştu. Euro NCAP tarafından yolcu ve araç güvenliğinde en yüksek düzey olan 5 yıldız ve çocuk güvenliği konusunda ise 3 yıldızla ödüllendirilen Grande Punto’nun dışı kadar iç tasarımı da göz kamaştırıyor.
 

 
Dinamik ve sportif İtalyan stili ile ergonominin bütünleştiği iç tasarımda, kullanılan renkler ve malzemenin kalitesi ilk anda farkediliyor. Grande Punto kullanıcılara; ruh haline, zevke ve isteğe göre otomobillerini kişiselleştirme olanağı sunuyor.
 
Yılın Ticari Aracı Bursa’da
 
Ticari araçlar konusunda uzman 19 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu “Van of The Year“ jürisi tarafından Avrupa’da Yılın Ticari Aracı seçilen Fiat Scudo Cargo’nun 5 ve 6 m³ hacmindeki yük bölümünde taşıma kapasitesi 1.000-1.200 kg arasında değişiyor.
 
Fuarda Yeni Scudo’nun 2.0 Multijet motor seçeneğine sahip ve Türkiye’de Tofaş mühendisliği kontrolünde transforme edilmiş VIP versiyonu yer alıyor. Sanatın endüstriyel anlamda seri üretime dönüştüğü tasarım ile Scudo VIP, fuara katılan misafirlerin ilgi odağına oturacak. Hedeflenen müşteri kitlesi özellikle karayolu ile seyahat eden iş adamları, turistlerin hotel-havaalanı taşınmasında, oto kiralama firmalarının VIP tarzı hizmet sunumları olarak sıralanabilir. Aracın yolcu bölümünde Alcantara ve deri kombinasyon ile kaplanmış yatabilen ve dönebilen koltuklar, Alcantara uygulanmış tavan ve yan kaplamalar, hareket mekanizmalı LCD ekranlı görüntü ve ses sistemi, kompresörlü oto tipi buzdolabı donanımları yer alıyor. Yolcu bölümünün yüksek kapasiteli Aircondition ve konforu artırılmış tip süspansiyon ile yolculuk keyfi her açıdan düşünülmüştür.
 

 
En üst düzeyde konfor ve performans sağlayan Yeni Ducato güvenlik ekipmanları açısından da çok zengin. İşletim maliyeti olarakta rakiplerine oranla daha rekabetçi olan  “Ticaretin En Büyüğü” Yeni Ducato 17+1 kişilik oturma düzenli Minibüs versiyonu ve 15 m³ hacimli Ducato van versiyonu ile standta yer alıyor.  Minibüs modelinde isteğe bağlı sunulan türbin kanallı tavan tipi klima ve sırt yatarlı koltuklar da yolculuk anında yolcuların konforunu en üst düzeye taşıyor.
 
Fiat standının ilgi gören diğer modeli ise piyasaya sunulduğundan günümüze her yıl segment liderliğini bırakmayan ve 2006 yılının Ticari Aracı seçilen Fiat Doblo’nun Combi versiyonu oldu.
 
Marka: Fiat.




Bu araca puan verdiniz mi? Vermediyseniz tıklayın..


Yorumlar

E-R-Z { 06 Mart 2010 }
ben fiorinoyu beğendim fiatın sitesine girdiğinizde fiorino trekking'i görürsünüz.bir de bu sayfada scudo cargo var onun yerine kangoo doblo veya pejo gibi bir çok araç var onlar daha kullanışlı daha güzel
Osman Yiğit { 05 Mart 2010 }
Kesinlikle marka düşünmeden 24 araç test ettim gerek kalite, gerek konfor ve tabi bir de maddi yönden en uygun olanını yani fiet bravoyu seçtim. Otomatik, dizel ve cam tavanlısını aldım ve çok memnunum.
mehmet34 { 18 Şubat 2010 }
Golftende audidende güzel bir araba yapmş fiat
bravoyla.Arkadaşın birisi güvenli değil demiş.Euron cap tan 5 yıldız almış bi araba bravo.Araştırmadan ve arabayı tanımadan yorum yazmayın.Parasını fazlasıyla hak eden bir araba bana göre.
kutay { 09 Şubat 2010 }
euroncap çarpışma testlerine bakarsak can güvenliği konusunda golf ile bravoyu karşılaştırabiliriz.ikisi de tetten 5 yıldızla çıkmış.internette videoları var.sonuçta güvenlik konusunda başabaş.donanım konusunda ise bravo golfü ikiye katlar.arabada yok yok.üstelik firma kendisine güveniyor ve 4 yıl ya da 150000km garanti veriyor.bunu golfte bulamayız.sadece iki yıl garantisi var,üstelik km sınırı belirtilmemiş.ama iki yılda bir otomobil taş çatlasa 60000km yol yapar.60000 nere 150000 nere.fark ortada.
ali { 07 Şubat 2010 }
çok güzel ve seri bir araç.tebrikler FIAT
aslan { 21 Ocak 2010 }
arkadaslar mıllette bır golf hastalıgıdır gıdıyor anlamadım.cok para vermek hosunuza gıdıyor sanırım.su eskı kafayıda bırakın fıat artık sahın dogan uretmıyor.bravo gercekten cok seri bır arac.sahıbınden nokta com a bakın orda yurt dısından gelmıs bır bravo 1.9 jtd 150 beygır var.ayrıca aracta sport tusuyla tork ve beygır yukseltılıyor.ben 1.5 beygırlıgı surdum o bıle o kadar serı ıken 1.9 nasıldır acaba
yücel bozbaş { 18 Ocak 2010 }
Golf diyen arkadaş ben uzun yıllar golf bindim evet 200 modeldi sonra 2 yıl audi A3 bindim sonra bu sene sıfır A3 aldım ve anladım ki önceki AUDİmle alakası yok kalite sıfıra inmiş evet 2010 model aracımı 7000 kmde sattım neden mi yine FİAT çatısı altındaki Lancia Deltayı denemiştim ve aynı fiyat olmalarına rağmen AUDİ den karşılaştırılamayacak kadar konforlu ve kaliteliydi. Ve şu an LANCİA delta kullanıyorum harika bu arada VW i çok öven arkadaşlar lütfen şikayet sitelerine baksınlar. Benim sıfır AUDİ marka aracım hava -4 iken vitesler sapıtıyordu sonuçmu az bir zararla sattım ve kurtuldum. Lütfen firmalar hakkında yorum yaparken taraflı olmayın Almanlarda artık o eski araçları üretmiyor üstüne birde fiyat olarak inanılmazlar slmlar
omer v { 28 Aralık 2009 }
ben brovanin dynamic 1,6 multijet aldim. otv indiriminden yararlanarak 32.900 e. dizayn olarak gercekten hos, rahatlik olarakta iyi yaklasik 7 ay oldu oldukca memnunum. ozellikle 105 beygirlik motoru ile en dik yokusta bile 150 km hiza cok kisa surede ulasiyor neredemi denedim dersiniz diyarbakir-elazig arasinda. ay donanim golf almak icin 45 ooo tl odemeniz gerekecek ancak 6 ileri 105 beygirlik motor malesef suna golfte yok. bence markaya bakmayin gzuel saglam ve fiyattata uygunsa alin gule gule binin fiyat-konfor uyumu 10 numara gerisi bos
cemil { 02 Aralık 2009 }
fiat a gercekten bravo on konsol super hatta otesı tebrık edıyorum alacagım bravoyu elemanıma
gökalp { 18 Kasım 2009 }
aracı inceledim ve sürüş izlenimlerim şöyle italyanlar yapacağını yapmış gerçekten on numara bir araç malum ii markaları sadece almanlar üretmiyor bu bir tercih meselesi ki bakacak olursak bmw mercedes audi wv gerçekten kaliteli alman otomobilleri ama italyanlarında ferrari lamborghini bugatti gibi alman   otomobillerinin tozunu alacak makinaları var .bunuda kabul etmek lazım zira alman otomobilleride gerçekten kusursuzlar ama dedim ya tercih meselesi ..kendinin hangi makine nin içinde görmek istiyorsan onu   alırsın...ii günler
fatih { 16 Ekim 2009 }
bence gölfün tırnagı etmez yaa sonuç ta fiat yaa neyine güvenip alacan can güvenligine mi yoq sa sadece uygun fiat diyemii ben ce insan parasına göre degil can güvenligine göre araba seçmelidir sadece bi golf le bide bravo ile kaza yaptıgınızı düşünün hangisi sizce? ben meslegim geregi her iki aracın eski si yeni si dahil uzun zaman kullandım 90 model bi golfe binerim ama fiata benmem bu benim düşüncem
kemal { 05 Ekim 2009 }
süper
Halil { 02 Eylül 2009 }
Fiat'a BRAVO diyorum.. güzel araç yapmışlar. bomboş Golf alacağınıza, aynı paraya dolu dolu(full donanım) BRAVO alın, güle güle kullanın..
evet Golf'ün yanından geçemez; "kazıkçılık konusunda"
faruk { 02 Mayıs 2009 }
fiat yetkili servisleri son zamanda kendini çok düzeltti herşeyi garanti kapsamına alıyorlar diğer firmalar garanti kapsamında olan işlemleri bile müşteriye yıkmaya çalışıyor
onur { 19 Şubat 2009 }
arkadaşlar test ettim görünüşü gerçekten süpper ona lafım yok ama bir golf unde yanından geçemez... sürüşü malesef güzel değil.
ozan emrah topuz { 05 Ekim 2008 }
tam bir vw golf rakibi yeni bravo gerçekten mükemmel hatlara saib bir araç italyan coupesi diye bir lakabı var gerçekten öyle
SERHAT { 14 Temmuz 2008 }
fıat scudo vıp arabanız gerçekten çok güzel ticari araç lütven fıat scudo vıp resim leri e-maillime gönderin iyi günler
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın!