araba dergisi'ni nasıl buluyorsunuz?  Bu web sitesini daha iyi bir hale getirmek için fikirlerinize ihtiyacımız var! Buraya tıklayarak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Audi TT Roadster 3.2 Quattro S Tronic
Audi TT Roadster
3.2 Quattro S Tronic
250 BG, 13 L/100km
İncele
General Motors Belçika Anvers Fabrikasını Kapatıyor

General Motors Belçika Anvers Fabrikasını Kapatıyor

Firma, 2 bin 600 çalışanının işlerin son vererek Belçika`da bulunan Anvers fabrikasını kapatıyor.

24.01.2010
En büyük otomobil üreticileri arasında yer alan ve 1908 yılında kurulan General Motors, Opel otomobil üreten bir fabrikasını kapatarak 2 bin 600 kişinin işine son veriyor. Belçika Anvers fabrikanın kapatılacağını belirten firma küresel ekonomik krizden olumsuz etkilendiklerini ve bu fabrikayı kapatarak, bir kısım giderlerin önüne geçileceğini belirtti. Ayrıca yine yapılan açıklama sonucunda artık piyasanın eski canlılığına kavuşmayacağı da söylendi. Firma işte bu yüzden fabrikasını kapatıyor, ya da kapatmak zorunda kalıyor.



Peki burada üretilen otomobiller ne olacak? İşte bu sorunun cevabı kesin olarak belli değil. Anvers fabrikasında üretilen Astra'nın bundan sonra Bochum'da üretileceği hakkında söylentiler var. Eğer bu dedikodular doğru ise artık Astra otomobiller Belçika'da değil, Almanya'da üretilecek.



Ayrıca geçtiğimiz dönemlerde Avrupa'daki çalışan sayısının 50 bin olduğunu ve bu sayının 40 bine kadar gerileyeceğini belirtmişti. Öte yandan bu fabrikanın kapatılmaması için Belçika hükümeti, General Motors'a 500 bin Euro'luk yardım yapmıştı. Ancak anlaşılan o ki, yardımlar pek sonuç vermedi. Ayrıca firma çalışanları da şimdilerde otomobil sevkiyatını önlüyorlar.
Yorum yapın
Yorumlar
İçeriğe yapılmış yorum bulunmuyor...
İlk yorumu siz yapın!
ad tv